15 augustus 2005

Nabeschouwing

Het was voor ons de eerste keer dat we zo iets hebben ondernomen. En ik moet zeggen het smaakt naar meer. We hebben allen genoten van de reis. Travelhome heeft alles goed geregeld voor ons. Ze dachten mee in het plannen van de reis en gaven tips voor onderweg. Ook de informatiedag vooraf heeft veel verduidelijking gegeven ter voorbereiding.
Ik kan geen negatieve punten bedenken van deze reis. Voor ons was het een goede keuze om na een reisdag een rustdag te pakken, waarbij je tijd genoeg had om de omgeving te bekijken. Zeker in de eerste week als je de camper nog moet leren kennen, je nog in het reisritme moet komen en je nog een jetlag te verwerken hebt, bestaat het gevaar dat je gehaast en gestresst op reis bent.
Wat we ook erg fijn vonden was het meenemen van een laptop met draadloos internet. Zeker voor de kinderen was dit een plezierige bijkomstigheid. Ook ik heb hier veel gebruik van gemaakt. Je kon op deze manier toch contact houden met het thuisfront. Dit was voor ons belangrijk .En het lekkere was, dit allemaal gewoon vanuit de camper.
Een navigatiesysteem is ook zeer handig. Wij hebben gebruik gemaakt van TomTom. Het niet vooraf bespreken van campings is ook goed bevallen. Zo heb je maximale flexibiliteit in je reisschema, en zoals je hebt kunnen lezen in ons verslag er is altijd wel plaats. Uiteindelijk hebben we in totaal zo'n 4000 kilometer gereden.

Geen opmerkingen: