18 juli 2005

Voorbereidingen Reis naar Amerika

Na veel dromen “over” en praten tijdens de borreluurtjes met goede vrienden hebben we 2 jaar geleden de knoop doorgehakt. Als we als gezin naar Amerika willen dan moeten we dat nu doen, want nu willen de kinderen nog allemaal mee. Over een aantal jaar gaat ieder kind zijn eigen weg kiezen en is het om als gezin te gaan waarschijnlijk lastiger. Dat betekende dus wel 2 jaar flink sparen! Ook de kinderen zouden op hun manier een steentje bijdragen en bijvoorbeeld op het stroomverbruik gaan letten. Dit resulteerde in een teruggave van gas en licht van maar liefst € 100,- !
Bij het sparen hadden ze ook een groot eigen belang, want bij weinig tegenslag, zou onze traditionele wintersport vakantie gewoon door gaan. Anders moest die geschrapt worden.

In eerste instantie ging onze voorkeur uit naar een rondreis (met camper) die al geregeld was door het reisbureau. Dit leek ons wel zo makkelijk.
Na veel reisgidsen bekeken te hebben (en uitgebreid op Internet reisverslagen gelezen) kwamen we tot de conclusie dat die manier van reizen niet bij ons zou passen. Het nadeel van een vastgelegde rondreis is dat er op geen enkele manier ruimte zit voor veranderingen onderweg en het reistempo erg hoog is. Denk hier bijvoorbeeld aan een ziek kind waardoor je het tempo aan moet passen, of je vindt het ergens heel mooi en wil daar iets langer blijven.
Uiteindelijk hebben we besloten zelf een route samen te stellen, waardoor er meer ruimte is voor spontane veranderingen.
Uiteindelijk hebben wij de reis (vlucht, 1 hotelovernachting, camper) geboekt bij Travelhome. Jan Doets viel af, die was laat met het uitbrengen van gidsen, en vroeg ook nog eens geld voor de reisgidsen die je bestelde. Dat is een kleine bijkomstigheid maar irriteerde mij wel.
Bij Travelhome zijn we naar een voorlichtingsdag geweest om nog meer ideeën en tips op te doen Ook was er de gelegenheid om de camper te bezichtigen. Dit alles gaf een goede indruk.

Onze route na veel gepuzzel en lezen, ook de kinderen mochten hun wensen kenbaar maken.

Bij het maken van de route hebben we ook adviezen en tips gevraagd op het amerika.nedforum.nl.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi there,

Ik lees jullie reisverslag met veel interesse. Ik ben zelf net terug van een rondreis door de West-coast. Veel dezelfde bestemmingen gehad.
Nog veel plezier daar. Je zult er nog jaren over praten, schat ik zo in.